Reviews – gasten

 Le Teilhet – heeft 53 recensies en is in de afgelopen 4 jaar gemiddeld beoordeeld met een (www.gites.nl): 8,9

Bezocht in September 2020

Marianne en Reinder

We hebben een fantastische week in het prachtige Le Teilhet beleefd!
Astrid en Noud die ons een warm welkom heetten in de sfeervolle Gite Bibi en voelden ons direct “thuis”!
Een zeer compleet ingerichte gite met een ruime woonkamer, fijn koele slaapkamer met een heerlijk ruim bed, complete keuken en zonnig terras.
Het zwembad lekker verkoelend na een warme dag. Zalig!!
Mooie tips voor heerlijke uitjes die Astrid ons gaf van de schitterende omgeving zoals het stadje Curemont, de watervallen van Murel, het stadje Beaulieu sur Dordogne.
De rivier de Dordogne die ons op de zeer warme dagen een schaduwrijke plek en verkoeling gaf.Heerlijk!!
De prachtige markt in Argentat met de vele lokale produkten zoals kaas, honing, jam, knoflook etc.etc.
Dit aanprijzend door de zeer vriendelijke mensen, we houden van het franse leven, de bewoners! Al jaren lang!
Na een dagje uit, voldaan op ons terras met het adembenemende uitzicht in alle stilte van de mooie natuur.
We hebben volop genoten, mooie herrinneringen gemaakt en Le Teilhet met zijn prachtige streek, Astrid en Noud voor altijd in ons hart gesloten.
Au revoir!!!!
Marianne en Reinder de Lange

 

Visited in October 2020

We hebben een hele fijne tijd gehad bij Noud en Astrid in gite Coco, het familiehuis. Het huisje is heel ruim, en je kunt prima voor de deur in de zon gaan zitten met een boekje of aan het ontbijt wat je beneden in Argentat kunt halen bij een van de vele bakkertjes. We waren met ons anderhalfjaar oude zoontje en ook met zo’n kleintje is het prima toeven. Noud en Astrid zijn hele vriendelijke en hartelijke mensen die je direct thuis laten voelen. In de omgeving is heel veel te doen en het is heel divers. Wij hebben vanwege de kleine vooral gewandeld, bijvoorbeeld bij een aantal watervallen in de buurt, maar je kunt ook heel goed mountainbiken en kanoën. Maar we zijn ook naar een dierentuin geweest en naar een strand bij een meer. Het is meestal wel een half uurtje rijden, maar Frankrijk is natuurlijk ook een groot land. Het zwembad is lekker meegenomen. Hoewel we niet zo van de kunstzwembaden zijn was het toch lekker om aan de rand een boekje te lezen en zo nu en dan een duik te nemen. Helemaal prima! Het zwembadwater wordt schoongehouden met een UV-proces, waardoor het water er anders uitziet. Wij vonden dat geen probleem, maar verwacht geen helderblauw bechloord zwembadwater zoals in Nederland. Het enige minpuntje wat ik kan bedenken was dat het huisje iets schoner had kunnen zijn toen we er in trokken. Maar dat kon de pret niet drukken. Mocht je op zoek zijn naar een plek waar je helemaal tot rust kunt komen, terwijl er van alles te doen is in de omgeving, in Zuid-Frankrijk maar niet aan de cote d’azur, ga dan eens een weekje naar een gite van Noud en Astrid. Zeer aanbevolen!

 

Bezocht in augustus 2020

Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door Astrid en Noud. Ons huisje Nono genoot van het nodige comfort, maar vooral het sublieme uitzicht was fantastisch. In een rustige, groene omgeving waren we even weg van alle drukte. Aangezien ons zoontje van 9 maanden nog nood had aan zijn dutjes waren we soms gebonden aan ons huisje. Maar met een eigen terras met de nodige privacy, de rustgevende omgeving en de kans om een plonsje te wagen in het zwembad konden we volledig relaxen. De streek biedt vele mooie natuurplekjes, stadjes en leuke wandelingen. Wij hebben deze vakantie lastminute geboekt omdat we twijfelden met de corona maar veiliger dan hier kan je niet zitten! Het was echt genieten.

 

Bezocht in augustus 2020

Jan Willem, Fenne en Minke

Wij hebben drie heerlijke weken gehad bij Astrid en Noud. Het huisje voldeed aan de verwachtingen en die waren al hoog gespannen. Le Teilhet ligt prachtig bovenop een Heuvel met prachtig uitzicht aan het eind van een doodlopend weggetje. Volledige rust en privacy dus. Tegelijkertijd is op korte afstand veel mogelijk en is Argentat met vijf minute dichtbij om de dagelijkse boodschappen te doen en de markt te bezoeken of een hapje te eten. Het kan erg warm zijn in de zomer, maar door de hoogte koelde het toch voldoende af om goed te kunnen slapen. En als het dan warm werd, dan was daar altijd nog het heerlijke zwembad voor de benodigde verkoeling.
Noud en Astrid hielpen waar nodig en zijn een perfecte bron voor tips over de omgeving.
Al met al een fantastische prijs – kwaliteit verhouding en zeker een aanrader.

 

Bezocht in augustus 2020

Het was heerlijk om een weekje aan de coronaperikelen te kunnen ontsnappen in het prachtige Teilhet!
Astrid en Noud hebben van deze plek een waar paradijs gemaakt. Ons huisje Nono was van alle gemakken voorzien, had een prachtig uitzicht en de rust en stilte waren zo fijn.
Teilhet ligt in de Correze, wij hebben al veel van Frankrijk gezien maar dit stukje Frankrijk is adembenemend mooi.
Astrid en Noud maken de vakantie compleet, heel vriendelijke en gezellige gastvrouw -en heer.
We hebben echt genoten!

 

Bezocht in augustus 2020

Wij hebben echt een prachtige vakantie gehad! Het is een rustig gebied, ver weg van alle Corona-perikelen. Le Teilhet is een ideale uitvalsbasis voor allerlei bezienswaardigheden, zowel qua natuur als cultuur. De geëikte trekpleisters als Rocamadour en Gouffre de Padirac bevinden zich op een uurtje afstand, evenals het Cantalgebergte met de Puy Mary. Maar ook hier in de nabije Corrèze-streek zijn genoeg uitstapjes naar bijvoorbeeld authentiek Franse dorpjes te maken. Mocht je dat allemaal niet willen dan is het op Le Teilhet zelf ook heerlijk toeven in het zwembad. Bibi heeft een terras dat uitkijkt op dat zwembad en wat ons erg is bevallen is dat dit appartement zelfs met 40 graden buiten altijd heerlijk koel blijft. Er is ook een eigen wasmachine, erg fijn. De ramen zijn voorzien van horren waardoor je die gerust open kunt laten staan.

Astrid en Noud zijn heel lieve mensen die altijd voor je klaar staan en allerlei handige tips voor uitstapjes en wetenswaardigheden paraat hebben. Als laatste is dit verblijf contactloos en daarmee Corona-proof!

 

Sandra en Carlo uit Nieuw Vennep, 
Bezocht in juli 2020

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad in deze gite! Veilig weg van alle Corona perikelen in Nederland! Prachtige gite aan het zwembad met een ongelofelijk mooi uitzicht op de vallei. Er is veel te zien in de omgeving, leuk stadje, mooi meer, indrukwekkende stuwdammen. Noud en Astrid zijn fantastische gastheer en vrouw. Wij zouden zo weer terugkomen!

 

Bezocht in October 2019

wij hebben een fantastische vakantie gehad bij Noud en Astrid het is een hele mooie omgeving en de gite is ook geweldig alles is aanwezig er is heel veel te zien in de omgeving en Astrid weet je heel veel te vertellen het zijn alle twee geweldige mensen ik zou dit echt bij iedereen aanraden dank jullie wel voor de geweldige tijd bij jullie

 

Beoordeling: 10

Bezocht in September 2019

Heerlijk week gehad in het huisje Bibi bij Astrid en Noud. Ik kwam voor mijn rust en die heb ik gevonden! De omgeving is prachtig, Veel wandelmogelijkheden en leuke plaatsjes (o.a. Argentat met terrassen aan de Dordogne). De ligging van de gite was ook perfect. Je kijkt ruim uit over de Dordogne vallei, ook vanuit het lekkere zwembad. Mijn gite had een fijn eigen terras, waar ik goed de zon en de schaduw kon opzoeken. Het huisje was compleet ingericht en ruim, inclusief alle mogelijke folders over de omgeving. Astrid en Noud zijn zeer gastvrij. Ze laten je volledig met rust, maar als je behoefte hebt aan een gesprek of info zijn ze er voor je. Noud heeft mij, op mijn verzoek, op weg geholpen met mediteren, daar nam hij rustig de tijd voor ondanks hun nog drukke werkzaamheden (het onderhoud van deze authentieke panden is een soort continue proces, respect!).
Ik kan alleen maar concluderen dat ik volledig tot rust ben vertrokken en wat mij betreft is dit voor herhaling vatbaar.

 

Bezocht in September 2019

Wij hebben een heerlijk rustige vakantie gehad in een fijn huisje, Nono. Alles was aanwezig in het gezellige huisje, prachtig uitzicht over de bossen, lekker zwembad. Het gebied leent zich uitstekend om te fietsen met de racefiets. Rustige goede wegen met leuke klimmetjes. Voor herhaling vatbaar!

 

Bezocht in August 2019

Fijne week gehad in gite Nono, een huisje met alles erin wat nodig is. Boven bevindt zich een prachtige slaapkamer met houten balken erin. Op de begane grond een prima keuken en een woonkamer. Die laatste hebben we door het goede weer ongeveer niet hoeven te gebruiken. Nono ligt aan de aan de achterkant van het gehele gebouw waardoor deze gite veel privacy en rust heeft. Met het warme weer was het zwembad een verademing. Goed tips gekregen van Astrid over bezienswaardigheden in de buurt en daardoor mooie wandelingen gemaakt langs ”verlaten” dorpjes. Argentat ligt dichtbij en is ook zeker de moeite van een bezoek waard.

 

Bezocht in August 2019

We hebben heerlijk genoten in gite Bibi. Astrid en Noud zijn erg gastvrij en geven je leuke tips over de omgeving. De gite is van alle gemakken voorzien, keukenuitrusting zeer uitgebreid. Je komt hier heerlijk tot rust! Echt genieten!

 

Bezocht in August 2019

Gite Nono is een fijn verblijf. Noud en Astrid kunnen je een hoop vertellen over de omgeving en je kan er heerlijk tot rust komen in de tuin waar je een hoop privacy hebt.
We raden dit verblijf zeker aan!

 
Bezocht in August 2019

Gîte Bibi is een leuk onderkomen en voorzien van alle gemakken. We hebben ons twee weken prima vermaakt in en om het huis en er is in de omgeving genoeg te ontdekken en te bekijken. Het huisje is koel en het zwembad biedt nog eens extra verkoeling. Astrid en Noud zijn zeer gastvrij en vriendelijk en je voelt je al snel thuis en op je gemak. Voor de supermarkt en de “drukte” hoef je alleen maar de berg af te rijden naar Argentat om daarna weer terug te keren naar de rust van Theilet. Heerlijk vakantieverblijf.

 

Bezocht in August 2019

We hebben 2 weken heerlijk op Gite Coco doorgebracht met 4 personen, 2 volwassenen en 2 tiener kinderen.
Noud en Astrid waren zeer gastvrij en benaderbaar. Fijne mensen. Prachtige omgeving met mooie plekken om te bezoeken of om lekker doorheen te wandelen.

 

 

Bezocht in August 2019

Wij verbleven een week in Gite Nono. Het is een prachtige plek, met ontzettend veel groen en rust. Het dorpje Ergentat is heel mooi en je kunt er heerlijk eten en over de markt struinen.
Astrid en Noud zijn erg aardig en komen graag langs voor een praatje of tips over de geweldige omgeving.
De Gite is fijn en compleet ingericht met bovenin een prachtige slaapkamer.

 

Bezocht in August 2019

Het was voor ons even zoeken om onze draai te vinden (zowel letterlijk qua route naar de locatie, als figuurlijk met onze 18 maand oude dochter), maar eenmaal we geïnstalleerd waren viel alles heel goed mee.
Noud & Astrid zijn heel gastvriendelijke personen en hebben ons goed geholpen in het optimaal verkennen van de omliggende streek. Mede dankzij hen hebben we het beste uit onze vakantie kunnen halen.
Zeker een aanrader.

Bezocht in July 2019

Afgelopen zomer hebben we een week bij Astrid en Noud doorgebracht en het was heerlijk daar. Vanaf dat je de auto uitstapt, ruik je de munt die tussen het gras groeit. De ontvangst is keurig en hartelijk en de gite was schoon en praktisch. De ligging zorgt voor stilte en rust en na een warme dag een koele nacht. Het zwembad was een groot pluspunt. De andere gite was ook verhuurd, maar omdat hun terras aan de andere kant van het pand is, had je het idee de hele tuin voor jezelf te hebben. Er is in de omgeving genoeg te doen en te zien (we kregen erg leuke tips van Astrid en Noud). Een aanrader!

 

Bezocht in June 2019

Ik ben helemaal tot rust gekomen tijdens mijn korte verblijf in de gîte Nono. De gîte ligt aan de achterzijde van het landhuis met uitzicht op de beboste heuvels en de vallei. De gîte is van alle gemakken voorzien waaronder een volledig ingerichte keuken, tweepersoonsbed, verwarmd zwembad en een terras met voldoende privacy. Dit is een heerlijke plek om ‘s ochtends wakker te worden en te genieten van de natuur en de rust. Je kan er een speld horen vallen, zo rustig is het. Voor mensen die hier naar op zoek zijn, kijk niet verder!

In de directe omgeving bevindt zich het kleine dorpje Argentat waar je terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen. De mensen van het tourisme bureau zijn ook erg behulpzaam met informatie om je te helpen bij het verkennen van de regio. De omgeving is verder prachtig. Ideaal voor o.a. wandelen en fietsen (mountainbiken). Wat ik veelvuldig heb gedaan. De ongerepte natuur en landelijke omgeving maken dit tot een unieke ervaring.

Astrid en Noud hebben mij erg goed opgevangen en geholpen om mijn verblijf op Le Teilhet zo aangenaam mogelijk te maken. Astrid bood mij zelfs aan om mee te gaan voor de boodschappen, omdat ik niet met de auto was. Zo heb ik gelijk boodschappen kunnen doen voor tijdens mijn verblijf. Vervolgens heeft Astrid ook tijd vrijgemaakt om samen met mij langs het tourisme bureau te gaan en wandelschoenen te kopen. Die had ik niet bij me. Ik heb een mooi paar gevonden waar ik nog veel plezier van ga hebben. Bedankt! Noud’s jarenlange ervaring met meditatie was een extra stimulans voor mij om voor deze gîte te kiezen. Zijn kennis en kunde is voor mij van grote waarde geweest. Tijdens onze dagelijkse sessies en gesprekken heeft hij mij handvaten gegeven om om te gaan met het drukke leven thuis. Astrid en Noud zijn hele aardige mensen die je met raad en daad bijstaan. Hun gastvrijheid en warme persoonlijkheid maakt deze gîte tot een buitengewoon prettige ervaring. Ik kom zeker weer terug voor een volgende vakantie op Le Teilhet.

 

Bezocht in June 2019

Wat een paradijsje op aarde!
Le Teilhet is voor ons een heerlijk rustoord gebleken. Na een reis van zon 10uur vanuit Nederland, werden we zeer gastvrij ontvangen door Noud en Astrid, bij wie we direct een fijne klik voelde. Gedurende onze twee weken is dat gevoel alleen maar versterkt.
In de prachtige omgeving van de Correze, waan je je al snel in de middeleeuwen , waarbij de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Van de watervallen, de vele kastelen, de chateau’s, de middeleeuwse dorpjes en gehuchten, de grotten tot aan de wat grotere steden, je kijkt hier je ogen uit. En na deze ontdekkingstochtjes is het heerlijk ” thuiskomen” bij Noud en Astrid. Zonder op de voorgrond te treden, geven ze je echt het gevoel dat je thuiskomt en dat er ruimte is voor aandacht, gesprek en verdieping. Ook de aandacht voor de innerlijke mens en meditatieve momenten zullen ons lang bij blijven.
Noud en Astrid, hartelijk dank voor deze machtig mooie ervaring, en graag komen we nog eens een keer bij jullie terug!

Lieve groet, Carlo & Lydia

 

Bezocht in June 2019

Een heerlijke rustig gelegen, volledig ingerichte gite. Van alle gemak voorzien in een prachtige omgeving , met schitterend uitzicht.
De gite ligt niet te ver afgelegen van het stadje Argentat, ( 10 minuten met de auto). We hebben erg genoten van de rust , sfeer en de gastvrijheid van Astrid en Noud.

 

Bezocht in September 2018

Pauline en Jan de Jong Breugel.
Wij hebben de eerste twee weken van september 2018 een fantastische tijd bij Astrid en Noud gehad.
Gite Bibi is comfortabel en compleet ingericht,. fijn zwembad, leuke omgeving, hartelijke eigenaars.
Kortom : een aanrader zeker voor wie rust zoekt en graag pittoreske plaatsjes bezoekt in een prachtig landschap.

Bezocht in September 2018

Een hele fijne week gehad in gite Coco, die zeer compleet is. Nederlandse tv aanwezig.
Fijn zwembad en genoten van de prachtige omgeving. Astrid en Noud zijn behulpzaam met het vinden van mooie plekjes en restaurants in de buurt. We willen graag nog een keer terug naar deze mooie locatie.

 

Bezocht in August 2018

We hebben een weekje in Gites Bibi gelogeerd. Een heerlijk koel huisje, van alle gemakken voorzien, op een bijzonder mooie plek boven op een berg. Super gastvrij ontvangen door Noud en Astrid. Het is er oorverdovend stil en je komt helemaal tot rust in de lekkere hangmat op het veld met uitzicht over de hele vallei. Uitvalsbasis voor de diverse uitstapjes naar mooie middeleeuwse stadjes en kastelen en het leuke stadje Argentat (10 minuten rijden) waar je de diverse supermarkten vindt en leuke terrasjes aan de Dordogne. Kortom een super relaxte week gehad in een heel mooi stukje Frankrijk. Noud en Astrid bedankt voor een heerlijke vakantie.

 

Bezocht in August 2018

Grieteke Meerman

Rustzoekers zijn in Le Teilhet op het juiste adres. Je kunt op de heuvel van de gastvrije Astrid en Noud een speld horen vallen. Gîte Bibi is het koelste deel van het huis, zeer prettig bij hoge temparaturen. Het interieur is wat aan de gedateerde kant, maar dat heeft eigenlijk wel wat. Het bed is erg comfortabel en extra groot, dus handig voor lange Hollanders. Een aanrader voor als verkoeling zoekt en eens iets anders wilt dan het zwembad: camping Gibanel bij het kasteel beneden aan de rivier.

 

Bezocht in August 2018

Eliane en Olaf

Wij hebben twee weken vakantie gevierd in gite Nono. Het is ons erg goed bevallen. Het huis heeft precies wat je nodig hebt in een (zomer)vakantie. Een goede keuken met alles wat je nodig hebt, een goede douche, fijn bed, fijne TV. De privacy in de tuin is erg fijn. Je hebt echt je eigen landgoed met een prachtig uitzicht. In het weiland bij het huis diverse reeën gezien, hazen en zelfs ook een paar keer een vos. Vooral in het weiland rechts van het pad (vanaf t huis gezien) kan je veel wild spotten! De eikenboom is een fijne parasol waar altijd een windje was, dus niet snel te warm. Op het terras zelf is het soms te warm om te bbqen maar een grotere parasol zou dit zeker verhelpen. Tot boven de 30 graden is het prima slapen qua warmte op zolder, maar bij een ruime 30 is een ventilator wel fijn maar waar niet :-). Al met al een prachtplek waar we heerlijk tot rust zijn gekomen en waar we hebben genoten van de stilte zoals je die nergens meer vindt! 

Bezocht in July 2018

Wij zijn 2 weken op vakantie geweest in gite Nono. Wat hebben we genoten! Een prachtig plekje! Een heel mooi uitzicht en dat helemaal voor jezelf!! Elke dag even zwemmen/afkoelen in het heerlijke zwembad. Astrid en Noud zijn zeer vriendelijk en gastvrij. In 10 minuten ben je met de auto in Argentat, waar de supermarkten zich oa bevinden. Op donderdag is hier een leuke markt. Ook zijn we 14 juli bij het prachtige spectaculaire vuurwerk geweest. We hebben genoten en zijn heerlijk tot rust gekomen. Een aanrader! 👌

Bezocht in July 2018

Koen De Decker en Jolien de Boer

In juli 2018 hebben wij een week bij Astrid en Noud van de Ven vertoefd in gite Bibi. Alle verwachtingen kwamen meer dan uit. Het uitzicht vanaf het zwembad en de rust die heerst in de omgeving creëeren het ideale vakantiegevoel. Ook op sportief vlak konden we ons ei kwijt. Leuke routes gefietst op de racefiets. Noud en Astrid zijn zeer gastvrij en behulpzaam. Weten veel van de omgeving en helpen je graag met van alles en nog wat. Voor ons was dit een top vakantie!

 

Bezocht in July 2018

Zeven jaar geleden waren wij voor het eerst bij Naud en Astrid op le Teilhet. Het was nog wat improviseren en hoorden de grootse plannen aan over hun “plan van aanpak” voor de nodige verbouwingen en renovaties aan deze schitterende en tot de verbeelding spreken echte Franse plek.

In juli jl. kwamen we terug “van weggeweest”; We verbleven een week in Coco; wat een genot!!! Heerlijk koel in huis en alles wat nodig is binnen handbereik. Grote bewondering is hier op zijn plaats. Naud en Astrid hebben van deze prachtplek een waar paradijsje gemaakt!!! Chapeau. De gastvrijheid en hun hartelijkheid doen de rest.
Wij komen zeker terug en laten er geen 7 jaar meer overheen gaan….. 

Bezocht in June 2018

Voor de 2de maal te gast geweest bij Noud en Astrid, en hebben het weer bijzonder naar onze zin gehad.
Wederom gite “Bibi” , een leuk huisje, lekker koel en van alle gemakken voorzien, goede uitval basis voor trips in de regio. Noud & Astrid zijn bijzonder gastvrij en behulpzaam.

 

Bezocht in November 2017

Le Teihet, gîte Coco. Gastvrij onthaal en heerlijk genoten van het uitzicht, de natuur. Verrassend dat het overdag nog zalig warm kan zijn eind november. Mooie ruime gîte, goed verzord en ‘s avonds heerlijk bij de open haard. Bedankt Astrid en Noud

 

Bezocht in August 2017

Eigenlijk wil je geen recensie schrijven over Gite Coco, want het liefst houd je dit prachtige plekje voor jezelf .. Met onze kinderen van 15, 9 en 8 enorm genoten van deze fijne locatie, de fantastisch mooie omgeving en de bijzondere gastvrijheid van Astrid en Noud. Gite Coco heeft alles om met een gezin met kinderen comfortabel te genieten; om even tot rust te komen, te wandelen in de natuur om je heen, een frisse duik in het heerlijke zwembad of het dorpje verderop te bezoeken met de prachtige boulevard en heerlijke authentieke restaurants. Verrassing was de workshop samen met de kinderen met Astrid en Noud in hun mooie atelier. Dat maakte het een heel speciale week, om met plezier op terug te kijken en te verheugen op een bezoek in de toekomst.

Bezocht in August 2017

Gîte Nono is schitterend gelegen aan eigen grote tuin en terras, met een prachtig uitzicht over de Dordognevallei. Je hebt er rust, privacy en de hele dag zon! De slaapkamer is heel romantisch dankzij de oude eikenhouten balken die het dak dragen. De omgeving van Le Teilhet is heel mooi . Er is heel veel te doen en te ontdekken. Dus ideaal als je rust zoekt, maar er ook af en toe op uit wilt. Argentat is een heel mooi en gezellig stadje aan de Dordogne, echt de moeite waard.

 

Bezocht in August 2017

Wij hebben enorm genoten bij de familie van de Ven. Zeer rustig en redelijk afgelegen maar toch alle gemakken, waar we zo nu en dan op terug moeten vallen, in nabije omgeving. Wij zaten met onze zoon van 4 in gite Bibi. Een zeer ruime gite met een eigen terras en zelfs een privé waranda voor de heetste uurtjes van de dag. Binnen was het ondanks het warme weer lekker koel. Met name onze zoon was zeer tevreden met het chloor-vrije zwembad.

De directe omgeving is erg bergachtig, mooi en groen. Net even wat rustiger dan het hart van de Dordogne met alle toeristische trekpleisters (wel goed te bereiken met de auto). Toch heeft de directe omgeving genoeg te bieden voor zowel de cultuur- als natuurliefhebber maar ook voor de liefhebber van sportieve vakanties. Wij hebben de mountainbikes meegenomen (ook te huur in Argentat). Er zijn in de nabije omgeving (zeer pittige, 1000 hoogtemeters in 20 km) mountainbike routes uitgezet welke tevens gecombineerd kunnen worden voor meer km’s (er loopt zelfs een route direct langs deze locatie). Een andere hobby van ons is Geocachen (schatzoeken voor volwassenen). Wij zijn middels deze app op hele bijzondere en niet-toeristische plaatsen (bijv. Chapelle Notre-Dame du Roc).

Kortom, een fantastisch en unieke plek voor een uitstekende vakantie.

 

Bezocht in August 2017

We hebben genoten van ons verblijf in gîte Coco. Een mooie ruime gîte, van alle gemakken voorzien met een heerlijk terras. Onze vakantie op Le Teilhet duurde 2,5 week en was heerlijk. Er is in de omgeving veel moois te zien, van natuurschoon tot de authentieke Franse plaatsen, goed te bereiken met de auto. Ook een wandeling vanuit het huis is een aanrader. Goed weer, een heerlijk zwembad. Op deze plek kun je daadwerkelijk onthaasten. De gastvrijheid van Astrid van Noud maakte deze vakantie voor ons compleet en zeker voor herhaling vatbaar. Het was in een woord geweldig.

 

Bezocht in July 2017

Wij hebben met ons gezin in juli 2017 een week doorgebracht in gite Coco. Het is een heel ruim, gezellig en authentiek huis met een hele complete inrichting. Het ligt geborgen op een heuvel aan het eind van een weggetje met een weids uitzicht op de beboste heuvels. Het zwembad is heerlijk, lekker warm en zonder chloor, super! De kinderen vonden het fantastisch. De omgeving is heel mooi en het gebied is nog redelijk onontdekt. Noud en Astrid zijn erg aardig. Een aanrader!

 

Bezocht in July 2017

We hebben een heerlijke week gehad in Gite Bibi. De accommodatie was erg ruim en van alle gemakken voorzien. De omgeving was erg rustig en mooi, precies wat we zochten. We zijn erg gastvrij ontvangen door Noud en Astrid. Er werd uitgebreid de tijd genomen door Astrid om ons de mooiste plekjes aan te wijzen op de kaart voor de uitstapjes. Argentat ligt erg dichtbij en heeft vele supermarkten om je boodschappen te doen. Superverblijf gehad en zeker een aanrader voor diegenen die op zoek zijn naar rust en privacy.

 

Bezocht in July 2017

Wij hebben een heerlijke tijd gehad in de gite bij Astrid en Noud.
Twee bijzondere mensen hebben we leren kennen die zeer hulpvaardig zijn. Erg relaxed was het ook allemaal. De gite is onderdeel van een prachtig huis met zwembad in een landelijke en rustgevende omgeving en veel ruimte.
Het huis is in de bergen gelegen op 10 minuten rijden van een klein idyllisch dorp Argentat, een meer met strandje en de Dordogne waar van alles te doen is. Een aanrader!

 

Bezocht in July 2017

Wij hebben met zijn drieen genoten van de rust in Gite Bibi ….Heerlijk genoten van de mooie omgeving….Noud en Astrid zijn 2 hele aardige rustige mensen die met veel plezier hun bedrijf runnen.
Ondanks het mindere weer werd ons aageboden om 2 extra dagen te blijven kostenloos dit gebeurt niet vaak.
Wij bedanken jullie voor de gastvrijheid en de verhalen ..wij hebben enorm genoten.
Ga zo door..

 

Bezocht in September 2016

Rust ruimte privacy, prachtig uitzicht en te gast bij 2 zeer vriendelijke mensen Noud en Astrid. Wij hebben het super fijn gehad in de gite Nono, een gite met een eigen veranda uitkijkend op de tuin en de bergen en veel privacy. heerlijke plek om te genieten en tot rust te komen. Wij komen zeker een keertje terug! Bedankt voor alles Noud en Astrid!

Bezocht in August 2016

We verbleven met ons gezin (drie kinderen 2,5 en 7 jaar) twee weken in gite Coco. Het was heerlijk en allemaal prima geregeld en verzorgd. Noud en Astrid zijn erg behulpzaam en staan voor je klaar. Zelfs een ritje op de tractor voor onze kleinste kon worden geregeld. De omgeving is erg rustig, niet zo massaal toeristisch als bijv. de Dordogne. Dat vonden wij wel prima. In Argentat, dat ligt vlakbij, zijn alle voorzieningen voorhanden. Al met al willen we deze gite (of de anderen op Teilhet) dan ook graag aanbevelen. Noud en Astrid, wie weet tot een volgende keer!

 

Bezocht in August 2016

Wij verbleven in git Coco en hebben daar een heerlijke vakantie gehad. Fijne gite waar je niets tekort komt. De omgeving is rustiek en mooi en niet zo massaal toeristisch als bijv. de Dordogne. Dat vonden wij wel prettig.
Afgezien van een haperende tv en lekkage (die dingen kunnen nu eenmaal gebeuren) was het tip top in orde. Noud en Astrid zijn fijne en behulpzame mensen die voor je klaarstaan. Zelfs een ritje op de tractor voor onze kleinste werd geregeld! Bedankt nogmaals en groeten!

 

Bezocht in July 2016

Leuk huisje, lekker koel en van alle gemakken voorzien, goede uitval basis voor trips in de regio.
Huiseigenaren Noud & Astrid zijn bijzonder gastvrij en behulpzaam.
Beslist een aanrader.
Gaan vast nog eens terug.

 

Bezocht in September 2015

Beste Noud & Astrid.

Wij denken nog vaak aan jullie prachtige gite , wat een rust, en de lekkerste vijgen die we ooit aten.Wij zitten ondertussen weer in de mallemolen van werk eten slapen werk en veel stress.
We hopen dat jullie prachtige tractor ondertussen weer bromt van plezier 🚜 en kijken er al naar uit om nog eens langs te komen. Dat zal pas volgend jaar zijn maar dan hebben we alvast iets positiefs’ om naar uit te kijken.

Groetjes

carina &
Dominique

Bezocht in September 2015

Veilig terug thuis van onze reis naar de Dordogne , we verbleven er in gite Bibi , waar alles voorhanden is , bij ons was dat meestal BBQ , want het weer was er super . Hele vriendelijke eigenaars , die ons veel goede uitstaptips gaven , dus infokantoor was niet meer nodig ! Prachtig zwembad , en heel rustig , restaurantjes of terrassen gewenst , geen nood , centrum te bereiken op ongeveer 7 km. Onze reis was in alle geval geslaagd !

 

Bezocht in August 2015

Lilian en Ruud

Nog nooit zijn wij twee maal naar het zelfde adres op vakantie geweest………..tot dit jaar. Na vorig jaar een heerlijke week te hebben gehad, zijn we dit terug gegaan naar gites Bibi. Alles er op en er aan. Fantastische omgeving en heerlijke rust. Ook zijn Astrid en Noud een geweldige gastvrouw/heer. Verder is schilderen zo in de vrije natuur, zeker in deze omgeving, een heel bijzondere ervaring !!! Absolute aanrader.

 

Bezocht in June 2015

Bibi is een fantastische gîte met absolute privacy, in een groot bijgebouw met nog 2 andere mooie gîtes (Nono en Coco). De gites liggen ver van elkaar met een eigen ingang en zijn voorzien van alle comfort. In de abri met barbecue kunt je ‘s avonds genieten van het wijdse uitzicht. Het rustige landgoed ligt op een heuvel aan het einde van een doodlopend weggetje en de grote weide er omheen zorgen dat je je prima kunt vermaken op het landgoed zelf. Ook de directe omgeving is prachtig. Noud en Astrid, de eigenaren, zijn zeer behulpzaam maar respecteren ook je privacy; je kunt niet beter wensen. Bedankt allebei voor een fantastische vakantie!

 

Bezocht in July 2013

Mooi huisje, gezellig ingericht. Aardige Nederlandse eigenaars. Mooie omgeving, leuke marktjes in de buurt. Huis is lekker koel in de zomer vanwege de dikke muren. Fijne plek voor een relaxte vakantie.

 

Bezocht in August 2013

Drie weken jullie huis mogen huren. Een heerlijke plek om te verblijven. Geweldig ruim huis (de kinderen vonden het heerlijk om verstoppertje te spelen in z’n groot huis) Zeer compleet, comfortabel en gezellig ingericht. Heerlijk buiten zitten in de zon of schaduw en genieten van het mooie uitzicht.Het zwembad was heerlijk. Wij hebben drie fijne en gezellige weken gehad en vooral de rust.

 

Bezocht in July 2012

Wij hebben naast de gîte Bibi ook gîte Coco gehuurd. Wij gingen er vakantie vieren met onze 3 zoons met aanhang (allemaal twintigers) en daarom sliepen wij heerlijk rustig in gîte Bibi. Het was een enorm 2-persoons gîte met heerlijke en voor Franse begrippen echte lange (Hollandse) bedden. We konden genieten van een goede douche en grote koelkast en de woonkamer was zo groot, dat we er goed met z’n allen konden kaarten. Er was goede keukenapparatuur en fatsoenlijk bestek, borden en glazen en pannen. Heel netjes allemaal. We hebben er een hele fijne tijd gehad.

 

Bezocht in July 2012

Fantastische gîte!! Wij logeerden in gîte Bibi en onze volwassen zoons met hun vriendinnen in gîte Coco. Het was zo’n leuk vakantiehuis en met name boven was het ontzettend gezellig. Hele gezellige slaapkamers met hele goede én lange bedden. Deze waren leuk opgemaakt en er was echt een goede sfeer boven. De grote verrassing was, dat iedere slaapkamer een eigen badkamer had met wc, dus men stond nooit te dringen bij de badkamer. Het huis had een zeer goed werkende vaatwasmachine, een wasmachine en een inductie kookplaat, wat wij een grote luxe vonden. Alle pannen, borden, bestek en glazen waren van goede en nette kwaliteit, dat vinden wij altijd heel belangrijk. De gastvrouw en gastheer zijn bijzonder aardige mensen en ook mede door hen hebben wij een bijzonder fijn verblijf gehad in een prachtige omgeving!

 

Bezocht in July 2011

Soms gaan de dingen niet zoals je wenst in het leven en moet je er even uit.
Zo kwam ik terecht bij Gite Bibi en ik had het niet beter kunnen treffen;
een fijne accommodatie waar je de rust van het Franse landleven ademt,
maar wel met de luxe van een zwembad voor de deur.
Het warme onthaal van Noud&Astrid was de kers op de taart.
Met Noud heb ik fijne sessies gehad, die mij hielpen dieper tot mezelf te komen en moedig voorwaarts te gaan.
Ik ben daar nog steeds dankbaar voor.

 

Bezocht in July 2007

Hele lieve mensen en prachtige omgeving en zeer Hartelijk.
Mvg Raymond Wijers en Madelon Wijers ♥️♥️♥️

 

Visited in August 0027

Prima Gite, van alle gemakken voorzien en een uiterst prettige ligging zeker voor wie van rust houdt. Met het zwembad als extra en de gastvrije houding van Noud en Astrid een prima vakantiebestemming. Zeker voor herhaling vatbaar.

 

Bezocht in August 0009

Verblijf in Gite Nono

Ons verblijf afgelopen zomer in gite Nono, op Le Telhet, was alles waarop we vooraf gehoopt hadden. Want na een warm welkom door de gastvrouw Astrid betrokken wij de gite, die aan de andere kant van het huis gelegen is. Daardoor zit men heerlijk vrij op het ruime terras, en kan de zon haar
nuttige werk in overvloed doen.

De gite is voorzien van een royale keuken mocht het ‘s morgens nog wat te fris zijn om buiten te zitten. De ruime huiskamer is door ons nauwelijks gebruikt, anders dan naar de trap te komen die naar zolder voert. Alwaar een ruime slaapkamer met douche en toilet is gehuisvest en het zolderraam een spectaculair uitzicht op de bergen en dalen biedt. Kortom, gite Nono is een ideale plek om bij te komen na een jaar hard werken. Wij hebben het er heerlijk gehad!!

 

Stuur een berichtje